A Panasonic a nagy fűtés teljesítményt igénylő lakóingatlanok számára alkotta meg az Aquarea split és monoblokk kivitelű hőszivattyúkat. Az időjárás viszontagságaitól függetlenül az Aquarea akár -20 °C-os hidegben is hatékonyan üzemel. Az Aquarea bármilyen ingatlanban egyszerűen telepíthető új, vagy már kiépített rendszerek részeként is.

A levegő-víz hőszivattyú egy komplett, mindent kielégítő rendszert alkot otthona használati melegvíz ellátására, fűtésére, hűtésére. Monoblokkos és split kivitelben kapható. A monoblokkos rendszerűeknél egybeépített kültéri és beltéri egység található, az osztott (split) rendszerűeknél a kül- és beltéri egység egymástól külön áll. Használható padlófűtéssel, radiátorral, ventilátoros hűtő-fűtő berendezésekkel (pl. fan coil) is. Kétféle rendszerben telepíthető. A monovalens rendszerben a hőszivattyú a ház teljes fűtési energiaszükségletét egyedül biztosítja. Bivalens rendszerben a hőszivattyú mellé kiegészítő fűtést alkalmaznak, amely lehet napelemes fűtés vagy kazán. A levegő-víz hőszivattyú előnye, hogy nincs szükség talajfúrásra, engedélyekre, olcsóbb a telepítése, de a COP érték (jósági fok, hatékonyság) változó, általában a külső hőmérséklet csökkenésével a rendszer hatékonysága némileg csökken. Azonban létezik olyan hőszivattyú, amire egy gázkazán egy az egyben lecserélhető a radiátorok megtartása mellett. Ez pedig a Panasonic Aquarea HT rendszere, ami -15 °C-os külső hőmérséklet esetén is 65 °C-os kilépő vízhőmérsékletet biztosít, így radiátoros fűtéshez is kiválóan megfelel.

Hőszivattyús rendszer vásárlása előtt javasolt a lakás energetikai felmérése, amelyhez épületgépész bevonása szükséges. Ki kell számolni a kívánt belső hőmérséklet eléréséhez szükséges fűtőteljesítményt. Ez függ a meglévő és/vagy tervezett fűtési rendszertől, a hőleadó felületektől (radiátor, fancoil, padló vagy felületfűtés), a csövek keresztmetszetétől, a lakás hőveszteségétől (a szigetelés vastagságától, annyak hiányától, esetleges hőhidaktól), és egyéb tényezőktől. A szakszerű tervezéssel számos olyan probléma megelőzhető, amelynek javítása egy elkészült, beüzemelt rendszer esetében már nem egyszerű, esetleg csak sokkal nagyobb költséggel megoldható, mint amennyibe a szakszerű tervezés került volna. Kérjük, hogy vásárlás előtt egyeztessen szakemberrel.

Aquarea High Performance

Új épületekbe és alacsony energia-felhasználású ingatlanokba ajánljuk. Kiemelkedő hatékonyságű készülék, a COP-érték az 5,33-t is elérheti (3 kW-os J generációs modell). Kifejezetten energiatakarékos, a CO2-kibocsátás rendkívül alacsony, helyigénye kicsi.

Aquarea T-CAP

Rendkívül alacsony hőmérsékleten is megbízhatóan működi. Nem csak új épületekbe ajánlott, régebbi lakóingatlanok felújításakor, korszerűsítésekor is kiváló alternatíva. Az Aquarea T-CAP termékcsalád kitűnő lehetőség a gáz vagy olajkazánok kiváltására, de új fűtésrendszerekhez (padlófűtéshez, radiátorokhoz vagy fan-coil egységekhez) is csatlakoztatható Ez a készülékcsalád külső elektromos rásegítő fűtés nélkül is biztosítja a kívánt hőfokot. Az egyedülálló, duplacsöves hőcserélője miatt akár -20 °C-os külső hőmérséklet esetén is megbízhatóan működik. Valamennyi Aquarea hőszivattyú napenergiát használó rendszerekhez is csatlakoztatható.

Aquarea HT

Ideális az utólagos beépítéshez régi, magas hőmérsékletű kilépő vizet igénylő radiátorokkal felszerelt házhoz. A radiátorok cseréje nem szükséges, az Aquarea HT Solution magas hőmérsékletű hőszivattyú a meglévő radiátorokat is kiválóan felfűti. Akár -15 °C-os hidegben is 65 °C-os kilépő vízhőmérsékletet biztosít.

Önálló DHW

Kiemelkedő hatékonyságú hőszivattyús vízmelegítő. A családi házak melegvíz ellátásának kielégítésére tervezett, önálló HMV hőszivattyúk használata kényelmes és gazdaságos. Az A+ energiabesorolású HMV hőszivattyúk egy hagyományos villanybojlernél 75%-kal kevesebb energiát fogyasztanak.
 
Aquarea: kiemelkedő hatékonyság a teljes termékpalettán

H generációs Aquarea
A H generáció 3 és 16 kW közötti teljesítménnyel kapható. Ezeket a kis teljesítményű készülékeket kifejezetten az alacsony energiafelhasználású, jól szigetelt, új építésű otthonokba tervezték. Jóságfokuk eléri a kiemelkedő 5-ös értéket (a 3 kW-os változatnál).
A H generációs modellek jellemzői:

Nagyobb hatékonyság és A++ vagy A+++ besorolás

A++ besorolás a közepes hőmérsékletet igénylő hőleadók (pl. radiátorok) használata esetén, A+++ besorolás az alacsony hőmérsékletű alkalmazásokhoz (pl. padlófűtés)

Az energiahatékonyság maximalizálása érdekében az Aquarea szoftver az alacsony energiafelhasználású lakóingatlanok igényeire szabható. A külső hőmérséklettől függetlenül az Aquarea akár -28 °C-os hidegben is (T-CAP All in One és split esetén) megbízhatóan üzemel. A formatervezett kültéri egység nagyon egyszerűen felszerelhető.

J generációs Aquarea
A J generációs Aquarea modellek (High performance, All in One) megőrzik a korábbi típusok előnyeit, ugyanakkor számos továbbfejlesztett funkciót tartalmaznak.
A J generáció legfőbb újítása az R32 hűtőközeg, ami egy kis változásnak tűnik, de sok mindent megváltoztat. Az R32 hűtőközeg jóval kevésbé károsítja az ózonréteget, mint a korábban használt R22 és R410, ezáltal kevésbé van hatással a globális felmelegedésre. A Panasonic vállalta, hogy a Montreali egyezmény szellemében készülékeiben áttér az R32 használatára.
Az All in One hőszivattyú split (különálló kültéri és beltéri egység) kivitelben 3/5/7/9 kW-os teljesítménnyel kapható, monoblokk (egybeépített kültéri és beltéri egység) kivitelben 5/7/9 kW-os teljesítménnyel.

A J generációs modellek jellemzői:

  • Megőrzi az Aquarea korábbi előnyeit: pl. szabad hely az All in One típus tetején, A+++ energiabesorolás fűtés üzemmódban 35 °C-on
  • Jobb hatásfok: akár 5%-kal magasabb COP érték (jóságfok, hatékonyság) a H generációhoz képest. A használati melegvíz-előállítás jóságfoka egyes modelleknél eléri a 3,30-at.
  •  Rugalmasabb kialakítás: A megnövelt csővezetékhossz (7/9 kW: 50/30 m), (3/5 kW: 25/20 m) miatt a split készülékek telepítésében jóval több mozgástér marad az ügyfél igényeinek teljesítésére.
  • Új intelligens funkciók: SG Ready hűtés, fűtés és használati melegvíz-üzemmódhoz, praktikus bivalens vezérlő potenciálmentes érintkezőkkel
  • Jobb komfortérzet extrém alacsony hőmérséklet esetén: -20 °C-ig beállítható fűtési görbe
  • Hatékony vagy komfort üzemmód a használati melegvíz előállításához
  • Csendesebben működő kültéri egységek, mágneses szűrő a vízkörben.

Aquarea All in One – a csúcs

Az Aquarea All in One a Panasonic hőszivattyúinak új generációjába tartozik. Lakóépületekbe szánt hűtésére, fűtésére és használati meleg víz előállítására alkalmas fejlesztették ki. A termékcsalád jellemzője a nagy teljesítményű hővisszanyerő technológia és a csúcsminőségű rozsdamentes, karbantartást nem igénylő acél tartály kombinációja.

  • Kompakt kialakítás, egyszerű beszerelés

Formatervezett, szögletes kialakítás, fehér színben. A távvezérlő a beltéri egységtől akár 50 m-re is felszerelhető.

  • Csúcsminőségű belső elemek:

Karbantartásmentes, 185 literes Inox rozsdamentes tartály, változtatható fordulatszámú vízszivattyú, mágneses szűrő elzárószelepekkel, tágulási tartály, örvényáramlás-érzékelő, tartalék fűtőbetét, biztonsági és égtelenítő szelepek(ek)

  • Kifejezetten helytakarékos

A legkisebb méretű hőszivattyúk egyike. 598 x 600 mm-es helyigénye lehetővé teszi a szűkebb helyiségekben való felszerelést is. A hővisszanyerő egység és tartály egybeépített, a vízcső-csatlakozások alul találhatók, ezáltal a készülék fölött több szabad hely marad. Nincs szükség puffertartályra, maximum 50 méteres csővezetékhosszával (J generációs 7, 9 kW) elhelyezése a megrendelő igényeihez szabható.

  • Telepítőbarát kialakítás

Az elektromos csatlakozások az elülső oldalon találhatók, az alkatrészek könnyen hozzáférhetők, és a sorba rendezett csövek megkönnyítik a beszerelést.