A váci baptista imaház

Teljes gépészet

2 db Viessmann kazán (1db 65KW + 1 db 40 Kw)

Padló és radiátoros fűtés, keresztelőmedence fűtése külön hőcserélővel.

Dunakeszi társasház

Fűtés előkészítés

Az épület alapozása sávalapokkal a talajszerkezet miatt nem megoldható, ezért az alapozást cölöpök segítségével oldották meg.
250 db 500mm-es 14 m mélységű cölöp került beépítésre mélyfúrásos technológiával, amelyek vasszerkezetébe lett kialakítva az energiaszonda.
Az utolsó képen látható a kísérleti szonda készítése, ami a cég egyik saját találmánya.

Vác, Deákvári P1 társasház

Fűtés korszerűsítés

Egy 75 lakásos társasház tetőréri kazánházának korszerűsítése:
A 25 éve még nagyon korszerűnek számító 720 Kw összteljesítményű FÉG Vestal Modul kazánok lebontásra kerültek, melyek helyére 4 db Buderus 100Kw-os kondenzációs kazán került. A lecsökkentett teljesítmény ellenére úgy a melegvíz termelés, mint a fűtéshez szükséges energia maximálisan biztosította -20 fokban is az épület hőellátását. A nagyméretű tárolók és kazánok tetőtéri kazánházba történő installálását daru segítségével oldottuk meg.

1 év tapasztalat után már megállapításra került, hogy 2,2 millió forint megtakarítást eredményezett a beruházás, vagyis a teljes beruházási költség 4-5 év alatt teljesen megtérül,nem beszélve a jóval kisebb környezetterhelésről.

2009-ben folytatódott egy 95 és egy 125 lakásos társasház kazánházának korszerűsítése, amelynek eredményességéről későbbiekben fogunk beszámolni.

Verőce családi ház és apartmanház

Teljes gépészet

Egy fantasztikus környezetben épülő csónaktárolós apartmanház, valamint egy családiház teljes gépészeti kivitelezését végeztük el.
Megoldandó feladatként jelentkezett a vezetékes gáz hiánya, amit PB tartállyal sem lehetett megoldani az esztétika miatt.
Ezért a hőszivattyús és napkollektoros rendszer mellett döntöttünk.
Előnyünkre vált, hogy a tulajdonos is egyetértett elképzelésünkkel, így került beépítésre a családi házhoz Stiebel Eltron gyártmányú Víz-Víz hőszivattyú 6 db 50 m-es talajszondával.
Az apartmanházhoz szintén Stiebel Eltron gyártmányú levegő-víz hőszivattyút építettünk be.
Mindkét épületnél rásegítés céljából napkollektorokat is elhelyeztünk.
Az apartmanház fűtése teljes egészében padlófűtés, de szobánként vezérelt.
A családiház fűtésepadlófűtés és falfűtés, melyet a Rehau rendszerével oldottunk meg.
Nyári időszakban az egész épületben passzív hűtés működik, melyet helyiségenként vezérelhetünk.
A passzív hűtéshez szükséges hűtési energiát a talajszondák biztosítják.

Verőce családi ház

Teljes gépészet

A házban csak alacsony hőmérsékletű fűtési rendszer épült.
A nappali részen padlófűtés, míg a többi helyiségben Rehau padlófűtés és Rehau falfűtés kombinációja biztosítja a szükséges hőigényt.
Az összes elektromos berendezés intelligens ház autómatikáról üzemel, a fűtés szobánként szabályozható.
A fűtéshez szükséges hőenergiát egy Alphainnotec 16 Kw teljesítményű víz-víz hőszivattyú, valamint egy víztetes kandalló állítja elő. A fűtésrásegítést 4 tábla (10 négyzetméter) Stiebel Eltron márkájú
síkkollektor felhelyezésével oldottuk meg. Nyári viszonylatban a melegvíz termelésen kívül medence fűtésével akadályozzuk meg a kollektor kiforrását.

Göd családiház

Teljes gépészet

A családi házban beépítésre került:
1 db Viessmann Vitocrossal 300-as 27 Kw teljesítményű kondenzációs kazán, amely csak biztonsági tartalékként szolgál, ugyanis a teljes fűtési energiát egy 27 KW teljesítményű Stiebel Eltron hőszivattyú, valamint 12 négyzetméter napkollektor biztosítja.
Az épület fűtése padlófűtés, falfűtés és mennyezetfűtés.
A hűtését korszerű passzív hűtésként a mennyezet és a fal biztosítja, amelynek a hűtési és fűtési energiáját a 7 db 75 m mélységű talajszondákból nyerjük.

Göd Aphrodite Hotel és Wellness Központ

Teljes gépészet

Az épületegyüttes 1300 négyzetméter alapterületű, mely a kiszolgáló egységeket (Squash, Bowling, Fittness centrum), valamint egy 30 négyzetméteres medencét és egy 9 négyzetméteres súly gyógyászati fürdőt foglal magába. Az udvari részen egy 70 négyzetméteres úszómedence, 40 négyzetméteres élménymedence és egy 22 négyzetméteres gyerekmedence található. Mindezek energiaellátását 4 db 27 Kw teljesítményű Stiebel Eltron hőszivattyú látja el. A melegvíztermelés 8 tábla ( 20 négyzetméter ) Stiebel Eltron napkollektor segítségével történik. Tartalék energia szolgáltatására Remeha kazánok kerültek beépítésre. Az épület fűtési és hűtési rendszerét Uponor alacsony hőmérsékletű, korszerű padló, fal és mennyezetfűtés biztosítja. A szellőztetést Airvent típusú keresztáramú hűtő, fűtő légkezelő berendezés látja el. A rendszer a hűtéshez és a fűtéshez szolgáló energiát 16 db 75 m mélységű talajszondából nyeri, melyhez összesen 6000 méter Rehau 32-es szondacsövet használtunk fel.

Kosd új építésű családi ház

Hűtés, fűtés, melegvíz

Hűtés, fűtés és melegvíz készítés Panasonic T-CAP 9 kw-os szuper csendes hőszivattyúval.

Vác új építésű családi ház

Hűtés, fűtés

Az új építésű családi ház hűtés, fűtés és HMV készítés Panasonic T-CAP 9 kw-os szuper csendes hőszivattyúval.

Nagymaros fűtés korszerűsítés

Fűtés

90 m2-es családi ház radiátoros fűtéssel, kazánházi hőközpont kialakítással, 300 literes HMV tárolóval, Panasonic 9 kw T-CAP hőszivattyúval.

Nőtincs 140 m2-es új építésű családi ház

Teljes épületgépészet

140 m2-es új építésű családi ház Nőtincs, teljes épületgépészeti kivitelezéssel, kazánházi hőközpont kialakítással. Beépítésre került egy 9 kw-os Panasonic T-CAP hőszivattyú, padlófűtéssel, mennyezet hűtéssel, 300 literes HMV tárolóval és 200 literes puffertárolóval.

Budapest 100 m2-es családi ház

Fűtés korszerűsítés

100 m2-es családi ház fűtés korszerűsítése meglévő radiátoros fűtésre kötve, valamint melegvíz készítés Panasonic 9 kw T-CAP szuper csendes kültéri egységgel.

Szokolya 120 m2-es családi ház

Fűtés, melegvíz

Szokolya 130 m2-es családi ház

Hűtés, fűtés, melegvíz