A Panasonic Aquarea levegő-víz hőszivattyú környezetbarát, hatékony megoldás otthona fűtéséhez és hűtéséhez.

A hőszivattyús fűtés, hűtés – akár egy Panasonic hőszivattyú telepítésével - egyre inkább teret nyer napjainkban, köszönhetően számos előnyének. Az egyik leggazdaságosabb és leginkább környezetkímélő megoldás otthonunk fűtésére és hűtésére, különösen napelemmel kombinálva. Nem véletlen, hogy Svédországban a legtöbb háztartásban levegő–víz hőszivattyú biztosítja a fűtést. Ha optimális fűtési megoldást keres, válassza a Panasonic Aquarea levegő-víz hőszivattyút!

A levegő víz hőszivattyú a külső levegőből elvont hővel vizet melegít, és azt otthonunk fűtőtesteibe továbbítja. Ez az egyik legegyszerűbb és legkedveltebb hőszivattyú típus. Felépítése egyszerű: többnyire két - egy béltéri és egy kültéri - egységből áll. Telepítése szintén nem bonyolult, nem igényel semmilyen előkészítést, csupán a megfelelő helyet kell számára biztosítani. A levegő-víz hőszivattyú hatásfoka valamivel kisebb, mint pl. a geotermikus hőszivattyúé, azonban kedvező bekerülési költsége miatt összességében mégis versenyképes megoldás. Előnye, hogy bárhova telepíthető és működtethető, ahol van elektromos áram. A telepítés egyszerű és viszonylag olcsó, nem jár plusz előkészítő munkálatokkal. Például a gázfűtéssel ellentétben a hőszivattyús fűtésnél nincs szükség kéményre, nem kell a gázt bevezetni. Ugyanaz a rendszer télen fűtésre, nyáron hűtésre használható, nem szükséges külön légkondícionáló berendezést telepíteni. Megfelelően tervezett rendszer kiépítése esetén gazdaságosabb, mint a gázfűtés.

Takarékos és környezetbarát, mert megújuló, folyamatosan jelen lévő környezeti energiát használ fel, és kevesebb káros anyagot bocsát ki. Ha a rendszer működéséhez szükséges elektromos áramot napelemes rendszerből nyerjük, akkor akár a nulla forintos rezsiköltség is elérhető. A megtérülési idő is – köszönhetően az alacsony telepítési költségeknek - viszonylag alacsony. A rendszer hátránya, hogy az előállított hő nagyban függ a külső hőmérséklettől. A hőszivattyús fűtés alacsony előremenő vízhőmérsékletű rendszerek (pl. padlófűtés, mennyezetfűtés) esetén a legideálisabb. Azonban az új típusú Panasonic hőszivattyúknak köszönhetően ma már régi, radiátoros rendszerekkel is kombinálható.

A Panasonic Aquarea hőszivattyúminden helyzetben optimális, kényelmes megoldás

A Panasonic Aquarea hőszivattyúk képesek hatékonyan felmelegíteni a lakást, és a Panasonic inverteres kompresszorok megbízhatóan szabályozzák a belső hőmérsékletet. Az Aquarea nyáron hűtésre is alkalmas, és egész évben – időjárástól függetlenül - biztosítja a melegvizet. Az Aquarea hőszivattyúk mellett nyugodtan alhatunk - a Panasonic által kifejlesztett éjszakai üzemmódban a berendezés rendkívül csendesen üzemel. Az Aquarea kibővített csatlakozási lehetőségeket kínál a különböző külső rendszerek csatlakoztathatósága érdekében a felhasználók nagyobb kényelméért. Csatlakoztathatunk hozzá például szellőztető berendezést a tisztább, frissebb beltéri levegő érdekében. Napkollektorok használatával a hőszivattyú megújuló energiával üzemeltethető.

Igazodik az Ön igényeihez

A Panasonic Aquarea hőszivattyúk nagy előnye, hogy a fűtést, hűtést és használati melegvíz előállítása egy rendszer kiépítésével megvalósítható. Padlófűtéshez, radiátorokhoz vagy fan-coil egységekhez egyaránt csatlakoztatható. Felújítási projektekben az Aquarea a meglévő fűtési rendszerekbe is integrálható. Az Aquarea képes akár 60 °C-os előremenő víz előállítására, így nem csak az alacsony hőfokú előremenő vízzel üzemelő fűtéshez (pl. padlófűtés, mennyezetfűtés, fan coil), hanem a hagyományos radiátoros rendszerekhez is csatlakoztatható. A beltéri és kültéri egység között akár 50 méteres távolság is lehetséges a csővezeték hossza miatt. Ez nagy mozgásteret biztosít a rendszer optimális telepítéshez. (Az egyes modellek korlátozásait lásd a táblázatban). A különböző típusó Panasonic hőszivattyúk teljesítménye 3 kW és 16 kW között mozog. Ön így kiválaszthatja az igényeinek megfelelő modellt. Bármelyik modellel viszonylag alacsony kezdeti beruházási költséggel kiépítheti, a későbbiekben gazdaságosan és környezetbarát módon üzemeltetheti otthon a fűtését és hűtését.

Az energiamegtakarítással pénzt spórolhat

A Panasonic Aquarea hőszivattyúkkal a hagyományos elektromos fűtéshez képest akár 80%-os energiamegtakarítás is realizálhatunk. Az Aquarea berendezések kiemelten energiatakarékosak: a fűtés szempontjából (A+++ és D közötti skálán) A+++ besorolásúak, használati melegvíz-készítés szempontjából pedig (A+ és F közötti skálán) A+ besorolásúak, így jelentősen hozzájárulnak az áramfogyasztás csökkentéséhez. A hagyományos elektromos fűtéshez képest a levegő-víz hőszivattyú minden egyes kilowatt felvett energiából ötször nagyobb teljesítményt nyújt. Napelemek csatlakoztatásával az energiafogyasztás tovább csökkenthető.

Hozzájárul a társadalom karbonmentesítéséhez

A levegő-víz hőszivattyú egy hatékony technológia, melyet a jövő iránti felelősség jegyében terveztek. A hőszivattyú környezetbarát, fenntartható megoldás, hiszen a hőenergiát a környezetből nyeri, amely ott korlátlanul rendelkezésre áll. A hőszivattyú optimális beltéri hőmérsékletet biztosít, jelentősen kisebb káros anyag kibocsátás mellett. A hatékonyság növelése, és a környezetre gyakorolt káros hatás minimalizálása érdekében valamennyi Panasonic Aquarea hőszivattyú csatlakoztatható napenergiát felhasználó rendszerekhez is.

A Panasonic Aquarea főbb jellemzői:

 

  • A Panasonic alacsony energiafelhasználású ingatlanokhoz kifejlesztett, egyedülálló, korszerű szoftverével és inverteres technológiájával lehetővé válik akár 35 °C-os fűtővíz előállítása is hőszivattyúval.
  • Az Aquarea hőszivattyúk nagy része 10 literes belső tágulási tartállyal felszerelt.
  • Inverteres kompresszor a leadott teljesítmény igény szerinti szabályozására
  • Kétlépcsős leolvasztási logika (dupla ventilátoros kültéri egység esetén)
  • A hőszivattyú (egységtől függően) egy 3, 6 vagy 9 kW-os elektromos fűtőbetétet tartalmaz
  • A Panasonic AQUAREA T-CAP hőszivattyúk akár -28 °C-os külső hőmérséklet mellett is megbízhatóan működnek (All in One és split esetén).
  • A monoblokkos modellek akár -20 °C-ig is biztosítják a szükséges teljesítményt kiegészítő fűtés nélkül
  • A Panasonic hőszivattyúk alap esetben is nagyon csendesek, és éjszakai üzemmódban pedig extra alacsony zajszint mellett üzemelnek.